Bewonerscomité Korvelseweg

Politiehond pakt inbrekers

Zojuist is ook de 2e inbreker weggevoerd door de politie nadat enkele minuten geleden al een andere afgevoerd werd. Het is nu de 3e keer binnen minder dan één jaar dat er bij Berlijn café ingebroken is.
Een zestal polite-agenten en één politehond kwamen in actie na een inbraakmelding. Nadat de hond via de kelderingang in de Paterstraat het pand was binnengegaan waren de inbrekers snel gevonden. Ondanks een aanwijzing van een agent dat de inbreker moest blijven staan werd dit blijkbaar niet opgevolgd. Een luid gekreun was in de omtrek te horen. Het duurde even voordat de hond weeer terug was in de hondenwagen en toen werd deze crimineel, die jammerde en waarschijnlijk de hond in gedachten zei: “Ik werk mee”, afgevoerd.
De tweede crimineel werd rustig meegenomen.De nieuwe uitbaatster (sinds eind december), die boven het caf\e woont, is erg geschrokken. We wensen haar veel sterkte toe.

Maar je gaat ook twijfelen aan het intelligentieniveau van criminelen. Enkele jaren geleden werd het Kruidvat op maandagmorgen overvallen. Toch geen tijdstip dat er veel geld in de kassa is. En nu staat op een groot bord buiten aangekondigd dat deze vrijdagavond er een feest georganiseerd wordt. Dan zal er toch veel meer cash geld aanwezig zijn.
Maar misschien hadden ze geld nodig om naar dit feest te kunnen gaan. Nu kunnen ze op staatskosten een feestje in de bajes houden.

Reageer op dit bericht