Bewonerscomité Korvelseweg

Persbericht van straatbewoner Jan Doms

Op 11 april a.s. wordt tijdens de persconferentie van Mallorca Translocal Meeting o.a. de nieuwe glassculptuur gepresenteerd die door Jan Doms speciaal ontworpen is voor het palmenterras van het Miró Museum in Palma de Mallorca. Samen met Olga Doreva, de Bulgaaarse architecte waarmee hij al meerdere jaren heeft samengewerkt, bouwt hij de komende weken aan deze meervoudige glazen driehoek. Het ontwerp is in eerste aanleg geïnspireerd op de driehoekige fortificaties van de Romeinse stad Serdica waarop de moderne stad Sofia is gebouwd en vervolgens toegesneden op de architectuur van het museum, dat is ontworpen door de Spaanse architect Rafael Moneo.

Jan Doms werd door de initiatiefnemers (Can Gelabert, Sant Marc, Pilar i Joan Miró Foundation) uitgenodigd voor Mallorca Translocal Meeting 2013 samen met andere Europese kunstenaars die naast hun eigen werk als kunstenaar en/of ontwerper een belangrijke rol spelen bij de organisatie van kunst in de private en publieke ruimte. In zijn geval is er o.a. het verband met de Hilvaria Studio’s | Foundation waarvoor hij al bijna tien jaar het kunstprogramma maakt. Elke kunstenaar mocht enkele andere kunstenaars uitnodigen voor deze meeting. Dus, naast Jan Doms en Olga Doreva zijn ook Paul Bogaert en Martin Peulen van de partij. Een maand lang werken ze daar in en om de werkplaatsen en nemen deel aan de tentoonstellingen en projecten met bestaand werk en werk dat ter plekke ontstaat.

Reageer op dit bericht