Bewonerscomité Korvelseweg

Drie arrestaties na melding woninginbraak

Even leek het of onze straat de criminineelste buurt van Nederland is. Maar liefst 8 politie-auto’s kwamen er aan te pas en de Korvelseweg werd even afgesloten voor alle verkeer.
Het heterdaadteam van de politie heeft donderdagavond omstreeks 20.20 uur op het achterterrrein van de falt aan de Hesperenstraat hoek Korvelseweg drie verdachten aangehouden naar aanleiding van een melding van een woninginbraak. Het gaat om een 45-jarige man en twee jongens (14 en 16 jaar) uit Tilburg. Bij nader onderzoek bleek dat van een inbraak geen sprake was. Wel was de 45-jarige bestuurder onder invloed en moet hij nog acht dagen zitten.

Melding
De politie kreeg rond 20.15 uur een melding dat er ingebroken werd in een flatwoning. De getuige zag dat de daders twee Jumbotassen en een Tv in een auto, legden en daarmee wegreden. De melder beschreef de auto met kenteken. Rechercheurs van het heterdaadteam pikten de auto op de Trouwlaan, waarna op de Hesperenstraat een stopteken werd gegeven. In de auto werden de bedoelde tassen en de TV aangetroffen, waarna de aanhouding van de drie inzittenden volgde. Bij onderzoek op het adres waar zou zijn ingebroken werden geen braaksporen aangetroffen. De 45-jarige bestuurder bleek bovendien de ingeschreven bewoner te zijn. Van een inbraak lijkt dan ook geen sprake te zijn. Wel wordt de 45-jarige man vervolgd voor het rijden onder invloed. Hij blies namelijk 520 ugl. Ook moet hij nog acht dagen zitten vanwege een openstaand vonnis. De minderjarige verdachten zijn in vrijheid gesteld.

Reageer op dit bericht