Bewonerscomité Korvelseweg

Veiligheid en overlast melden

Melden, melden, melden. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Zowel bij gemeente, Bewonerscomité, ondernemers als politie is bekend dat er op sommige momenten en op bepaalde plekken overlast is.

Deze overlast uit zich op verschillende manieren zoals verkeerd geparkeerde auto’s (op de stoep) voor bepaalde winkels, afval op straat, containers die te lang aan de straat staan, geluidsoverlast, samenscholingen, dat er gedealed wordt etc.

Zodra u overlast/hinder ergens van ondervindt kunt u dit melden aan de gemeente.

U kunt als volgt melding maken van zaken:

Telefonisch naar de gemeente: 14013
Telefonisch naar de politie: 0900-8844 (niet dringende zaken)
Telefonisch maar anoniem misdaad melden aan politie: 0800-7000
Via de gratis app voor uw telefoon: BuitenBeter.

Via de app BuitenBeter kunt u ter plekke melden doen. Het enige wat u in hoeft te vullen zijn het adres ter hoogte van de melding waarover het gaat en liefst een foto erbij. Meldingen via BuitenBeter komen direct bij de gemeente binnen waardoor handhaving zeer snel kan schakelen.

Hoe meer meldingen de gemeente en politie ontvangt, des te beter zij een idee kunnen schetsen wat de overlast is en waar er overlast is. Gemerkt is dat bewoners wel veel zien en (terecht) klagen, maar dat de overlast in het aantal meldingen niet terug te vinden is en er daarom niet concreet meer gecontroleerd of opgetreden kan worden.

Voorbeeld: u loopt langs een prullenbak aan de Korvelseweg en merkt op dat deze door vandalen open is gemaakt en er nu afval overal verspreid ligt;
Maak een melding via bijvoorbeeld BuitenBeter. U kunt er gelijk een foto bijvoegen.

straatvuil

Voorbeeld: u loopt over de stoep maar stuit opeens tegen een aantal auto’s die half of geheel op de stoep geparkeerd staan omdat de bestuurder ‘nog even snel’ wat boodschappen moest doen en het heel gemakkelijk vond de auto letterlijk voor de deur te parkeren. U kunt dit melden via bijvoorbeeld de BuitenBeter app of telefonisch via nr. 14013

Voorbeeld: u heeft het vermoeden dat er ergens ingebroken wordt. Dit kunt u melden via alarmnummer 112.

Indien er een ongeval of andere noodsituatie is belt u ook met 112.

Reageer op dit bericht