Korvelplein 214

Aan de eigenaars van het pand Korvelplein 214 te Tilburg

A.T.J. vd Berg
Bosscheweg 21
5015 AA Tilburg
 
F.J.M. Jacobs
Hunze 5
5032 ET  Tilburg


Geachte heren,

verlo

Het bewonerscomité Korvelseweg (het Korvelplein behoort ook tot het werkgebied van dit comité), is opgericht met het doel het aanzicht, de diversiteit en de leefbaarheid van de straat te waarborgen en zoveel mogelijk te verbeteren.

Het is niet gebruikelijk dat wij via een open brief wenden tot de eigenaars van een pand. Er moet dus sprake zijn van een duidelijke oorzaak. Die is er wat ons betreft en het is bijzonder jammer dat het gaat om een minder plezierige oorzaak, namelijk de matige staat van onderhoud van het pand Korvelplein 214, waarvan u de eigenaars bent.

U woont op enige afstand van het pand. Misschien dat U daarom niet of nauwelijks ziet wat er aan de hand is. Wij gaan er van uit dat U niet wilt voldoen aan het beeld van de huisjesmelker, die minder in het pand geïnteresseerd is en meer in het geld. We hopen dat u met ons het pand een heel bijzonder pand vindt. Een pand dat het verdient in zijn oude glorie te worden hersteld, omdat het een sieraad voor het Korvelplein en de wijde omgeving is en ook nog eens het werk is van een bekende Tilburgse architect Jan van der Valk.
De gemeente erkent de waard van het pand en heeft het op de gemeentelijke monumentenlijst geplaatst. Zo�n plaatsing geeft echter maar beperkte mogelijkheden eigenaars aan te speken op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid ten aanzien van het onderhoud van een monument. Het bewonerscomité wil u daarom wel op die verantwoordelijkheid aanspreken en u vriendelijk doch dringend vragen die investeringen in het pand te plegen waar het pand gezien zijn architectonische waarde recht op heeft.

Wij beseffen dat onze middelen iets af te dwingen beperkt zijn en zoeken daarom de openbaarheid. Deze brief zal gepubliceerd worden in onze Nieuwsbrief (oplagen 1000 exemplaren) en zo ook andere media bereiken. U wilt niet te boek staan als een ouderwetse huisjesmelker die zijn panden laat verslonzen? Doe er iets aan voor het te laat is en lof uit de buurt (en ook van het bewonerscomité) zal uw deel zijn en u houdt er ook nog eens een heel mooi pand aan over.
Een spoedige reactie op deze brief wordt door ons zeer op prijs gesteld.

Hoogachtend

Het bewonerscomité Korvelseweg.