Bewonerscomité Korvelseweg

Lancering Korvelbier 24 juli 2015; proost!

Al meer dan honderd jaar wordt er geen Korvel Bier meer gedronken, maar dat gaat veranderen!

Op initiatief van het Bewonerscomité Korvelseweg en in samenwerking met café Berlijn heeft brouwerij Kraftbier weer een Korvel Bier gebrouwen. Korvel Bier werd vroeger gemaakt door brouwerij de Posthoorn.

posthoorn

De brouwerij stond aan het Korvelplein en het gebouw is al lang geleden afgebroken, Al vanaf 1804 werd door brouwerij De Posthoorn bier gebrouwen, maar er zijn ook eerdere brouwers op Korvel bekend. Korvel en bier horen dus bij elkaar. 

Gekozen is voor een witbier, fris en smaakvol. Bij de toegevoegde kruiden heeft de brouwer zich laten inspireren door de culturele veelzijdigheid van Korvel. Op 24 juli om 16.00 uur zal het eerste Korvels Wit in Cafe Berlijn uit de tap vloeien en daarna kan iedereen het nieuwe biertje komen proberen.
Tijdens de feestelijke bijeenkomst zal Theo Cuijpers in het kort iets vertellen over de Korvelse biergeschiedenis. Iedereen is 24 juli van harte welkom om kennis te maken met het nieuwe bier. 

Reageer op dit bericht