Bewonerscomité Korvelseweg

Status ontwikkelingen Korvelkiosk

Van de kiosk hebt u al enige tijd niets meer gehoord, dat wil niet zeggen dat er niets is gebeurd, maar het ook wat ons betreft sneller gekund.

Vorig jaar hebben we een ontwerp gekozen en daarmee hadden we een belangrijke stap gezet op weg naar de realisatie van de kiosk.

Het begon vorig jaar op 24 september toen we opnieuw een principeverzoek moesten indienen bij de gemeente. We dachten dat dat niet meer nodig was, maar de gemeente vond van wel.

Zes weken later kwam het bericht dat het principeverzoek akkoord was . Er werd wel vermeld dat zodanig te werk moest worden gegaan dat de wortels in de grond niet werden aangetast.

Vanaf januari hebben we verschillende keren met de gemeente over deze kwestie overleg gehad. Er is als gevolg daarvan een eenvoudig wortelonderzoek geweest. Het resultaat daarvan was weer dat er een BEA (Bomen Effect Analyse) moest komen. we hebben daarop aan de gemeente gemeld dat we niet konden en wilden opdraaien voor de financiële consequenties daarvan. Daarmee is de gemeente akkoord gegaan. 

In juni praten we verder. Het verhaal is wat langer geworden als we gehoopt en gedacht hadden. Maar het is nog niet afgelopen. Hoe het verder is gegaan, hopen we een volgende keer te kunnen melden.

Meer informatie over de Korvelkiosk kunt u lezen op onze speciale Korvelkiosk website www.korvelkiosk.nl 

Reageer op dit bericht